Utskrift

Jeg er opprinnelig fra Oslo og begynte med fuglehunder i 1988 da jeg var lærer i Troms. Siden da har jeg vært svært aktiv med denne hundetypen.

I 1994 hadde jeg ei strihårtispe, Tyri, som jeg ønsket å parre. Da var det naturlig å finne et kennelnavn, og jeg endte da på Rotvelta. Et ord jeg har positive følelser for, da jeg trives meget godt i skogen, og synes det er fascinerende med rotvelter. I tillegg er ikke navnet stedsbundet, noe som var viktig da jeg visste at jeg ikke kom til å bli boende i Oslo - som da igjen var bostedet mitt.

Fra 1994 til 2015 har Kennel Rotvelta registrert 13 kull i NKK av rasene strihåret vorstehhund og engelsk setter. I tillegg har vi bidratt i avlen av disse rasene med spesielt to hannhunder; SV NJCh NJKCh Stubbestulens Krutt og ES NJCh NUCh Rotuas Athos, samt tispa ES NJCh Vuomas Fresia

Yrkesmessig har jeg i perioden 2007-2014 bygd opp Rotvelta hundepensjonat og fuglehundsenter i Fredrikstad. Nå har jeg solgt meg ut og pensjonatet heter nå Fredrikstad hundepensjonat.

Før det har jeg flere år som pedagogisk veileder innen voksenopplæring og kursutvikling.

Hundefaglig har jeg tatt instruktørutdanning fase I (-93) og II (-95) gjennom Norsk Vorstehhundklubb (NVK). Har holdt en rekke kurs for NVK, noen i egen regi og flere for ulike arrangører.

Jeg er også utdannet apportprøvedommer (-97), og jaktprøvedommer (-02), men har sagt i fra meg autorisasjonen til å dømme apportprøver.

Fra 2012-2013 fulgte jeg forelesninger og gjorde de obligatoriske arbeidene for å utdanne meg til "Hundepsykolog" i regi av Hundens Hus i Gøteborg. Nå gjenstår det å lese noen bøker og skrive bokomtale av disse før jeg kan melde meg opp til eksamen.

 

Hamar i september 2015

Terje Berntsen