ES NJCh Vuomas Fresia av Raisa reg. 24224/06 (NJCh NUCh Rotuas Athos - NUChVuomas Raisa)

En sterk hund som er meget flink til å finne fugl. Kan se ut som hun har arvet "magneten" til sin far. Er velpremiert på jaktprøver og ble NJCh etter å ha vunnet Mjøsprøven 1 med Cacit i 2012. Hadde da 5 fuglearbeider i andre slipp.

Etter at championatet var i boks har hun nærmest vært pensjonert. Stilt på NM-lavland 2014 med 3. VK/kval og 4. VK semi. Plassert som nummer 6 i finalen uten godkjent fuglearbeid, men mistet sølvet da dommerne dessverre ikke så rapphønene hun hadde fuglearbeid på med reis. Gemyttmessig særdeles solid hund.

Eksteriør har hun res. cert, men burde vært utstillingschampion. Dessverre vil hun ikke vise seg frem på utstilling, så dette har ikke vært prioritert.

Fresia er nå pensjonert som prøvehund og bor i Oslo.

ES Rotveltas Vita reg. NO 35757/12 (Østkystens Vito - NJCh Vuomas Fresia)

En meget god jakthund som aldri går ut av hånd. Naturlig reviering som fungerer meget godt på lavland og i skogen, men tidvis mangler noe i bredde og dybde på fjellet. Har 2. UK/h+l. Fikk 1. og 2. AK/l på start nr. 2 og 3 i denne klassen. I 2015 er hun startet èn gang på skogen, og fikk 1. AK.

Debuterte i VK på NM 2014 og fikk stand på fasan. Kanonreiste og holdt på å ta fasanen i reisen og ble med utover jordet.

Eksteriørt flott og har excellent på utstilling. Halen ble dessverre flærret av en tysk jaktterrier og måtte amputeres sommeren 2013.

Rotvelta`s Zorro, reg. NO35531/15 (Heegårds Engo – Rotvelta`s IFV Vita)

Zorro er en særdeles trivelig hvit/sort hanhund som elsker fysisk nærhet. Eksteriørt ser han flott ut, og fikk Excellent/CK i Sømådalen i juli -16..

Jaktlig lover han meget godt. Han har 5 starter på jaktprøver i vinter, med 4,6 i gj.sn. jaktlyst og 4 på alle startene i både søksbredde, reviering og samarbeid. Dette bare 13 måneder gammel.

Ble stilt i Norsk Derby. Gikk glimrende i kvalifiseringen, men ingen fugl, med gikk videre på søk. I semien holdt han ikke i det tyngste terrenget i Gåvålia.

På lavland har han to starter, og fikk 1. og 2. UK med til sammen 5 stander mot makkernes 1!

Helsemessig er alt i orden. Har A-hofter og er fri for CL og PRA.

 

 

Oppdrett og salg

Oppdrett av fuglehunder og salg planlegges og det blir fortløpende lagt ut info om dette.

Les mer…

Hunder og premier

Rotveltas hunder har deltatt i konkurranser siden forrige århundre og hentet mange utmerkelser.

Les mer…

Veiledning og kurs

Kennel Rotvelta har lang erfaring med hunder og tilbyr veiledning og rådgiving for de fleste raser.

Les mer…