NJ(+K)CH Stubbestulens Krutt 07430/97 (Noraførr`s Bruno-Springleikens Laika)

Krutt var tidlig ute jaktmessig og fikk flere premieringer i UK. Han ble kåret til Årets unghund i NVK i 1998 og fikk 2x1.UK/v på Fillefjell to uker før han ble 2 år.

Han fikk tidlig 1. AK og hevdet seg en årrekke i VK. Totalt fikk han 22 premieringer i denne klassen. Disse var fordelt både på høyfjell høst og vinter samt lavland. På NM-lag høyfjell fikk han sølvmedalje og han vant VK`n med cacit på Forus i 2003. Han hadde da nok championatpoeng og ble jaktchampion. Med 1. AK/apport ble han også NJKCh.

Krutt har også en del paringer i Norge, Sverige og Danmark. Mange avkom er meget godt premiert. I Norge er det vår egen Tussa som har gjort det best (se tidligere hunder). I Sverige har D-kullet til Anders Landin vært utrolig bra. Flere har blitt SJCh og Landinarnas Dagny har vunnet Riksprovet hele 4 ganger. I Danmark har kullet med Kragborg Mille gjort det skarpt med 5 godt premierte VK-hunder. Best har nok Bøgeskovens Gus gjort det, med 4 x cacit i Danmark, res.cacit på Riksprovet i Sverige og Cacit i VM, der han ble nr. 2 individuelt.

 Krutt ble satt bort ved årsskiftet 2006/2007 og ble avlivet i mars 2009, noen dager før han ville blitt 12 år.

Oppdrett og salg

Oppdrett av fuglehunder og salg er for tiden ikke aktuelt, men det blir lagt ut info om dette hvis det er aktuelt.

Les mer…

Hunder og premier

Rotveltas hunder har deltatt i konkurranser siden forrige århundre og hentet mange utmerkelser.

Les mer…

Veiledning og kurs

Kennel Rotvelta har lang erfaring med hunder og tilbyr veiledning og rådgiving for de fleste raser.

Les mer…